
تبلیغات

جستجو

پیوندهای روزانه

امکانات جانبی
ایجاد فرهنگ ایمنی
ایجاد فرهنگ ایمنی:
ایجاد و حفظ فرهنگ ایمنی با دوام و موِثر ، فرایندی آگاهانه است که چند مرحله دارد. این مراحل شامل:
- بیان ارزش ها: ضروری است که مدیران این ارزش ها را بیان و تقویت کنند.
- ایجاد رفتار های مورد انتظار: رفتارهای مورد انتظار را ایجاد کنید. این شامل تعیین سیاست ها و رویه های مربوط به چگونگی انجام فعالیت ها است که شامل ایجاد سیستم ها و ساختارهایی مانند شیوه های منابع انسانی و پشتیبانی برای حفظ یکپارچگی مأموریت است تا سازمان در صلاحیت های اصلی خود باقی بماند. این امر همچنین نیاز به حفظ فرهنگ ایمنی یکپارچه دارد.
- راه های تفکر موردنظر را تعیین کنید. یک رویکرد تفکر سیستمی برای رسیدگی جامع به عواملی که منجر به دستیابی به ایمنی می شوند ، مهم است.
- منابع سرمایه گذاری:. منابع شامل زمان کافی ، تجهیزات ، بودجه ، کارکنان و پشتیبانی سیاسی درون سازمانی است
- رفتارهای دلخواه را تشویق کنید. مشوق ها شامل به رسمیت شناختن ، جوایز و ترویج هنجارهای اجتماعی است.
- بهبود مستمر: به دنبال بهبود مستمر باشید. استفاده از روش های مدیریتی مانند PDCA ممکن است مفید باشد.
تجهیزات حفاظت فردی:
از نظر ارگونومی وسیله حفاظت فردی مناسب، وسیله ای است كه ضمن كاهش یا حذف خطرات و عوامل زیان آور محیط كار، توانایی و كارآیی فرد را نیز كاهش ندهد. وسایل یا تجهیزات حفاظت فردی به منظور حفاظت قسمت های مختلف بدن افراد از موهای سر گرفته تا كف پاها در برابر انواع خطرات احتمالی در محیط كار طراحی، ساخته و ارایه میشوند. ممكن است استفاده از این وسایل برای كنترل مواجهه كارگران با خطرات از دید كارفرمایان یك راه حل ساده و مناسب به نظر رسد، ولی در صورت عدم توجه به عوامل متعدد در یك برنامه پیشگیری ممکن است بسیار نامناسب و خطرناك باشند. در این شرکت مشکلات استفاده از وسایل حفاظت فردی برای پرسنل و عدم کارایی لازم، موجب عدم استفاده افراد از این لوازم گردیده بود که در این خصوص نسبت به شناسایی تامین کنندگان داخلی و خارجی این لوازم اقدام گردید و با توجه به پارامترهای مختلف از جمله راحتی استفاده، نسبت به تصمیمگیری خرید این لوازم اقدام مناسب صورت پذیرفت.
چگونه می توان فرهنگ ایمنی یک سازمان را بررسی کرد؟
برای ارزیابی فرهنگ ایمنی یک سازمان، میتوان از یکی از سه ابزار زیر استفاده کرد:
1. پرسشنامه: میتوانید با طرح پرسشنامه، فرهنگ ایمنی سازمان خود را بررسی کنید. این پرسشنامه به شما کمک میکند تا نگرش و دیدگاه کارمندان درباره مسائل ایمنی را بفهمید و آنها را تجزیه و تحلیل کنید. سوالات باید واضح و متناسب با اهداف شما باشند تا کارمندان بتوانند به خوبی به آنها پاسخ دهند. استفاده از پرسشنامه میتواند زمان و انرژی شما را صرفهجویی کند.
2. مصاحبه: با برقراری ارتباط چهره به چهره با افراد، میتوانید به دیدگاه آنها دست پیدا کنید و مشکلات و ایرادهای موجود را متوجه شوید. مصاحبه زمان بیشتری نسبت به پرسشنامه میطلبد، اما به شما امکان میدهد به صورت مستقیم با افراد صحبت کنید و نظرات آنها را بشنوید.
خرید کفش های ایمنی از سایت فروشگاهی payarashoe.com
3. مشاهده: با مشاهده رفتار کارکنان، میتوانید به میزان رعایت نکات ایمنی در سازمان پی ببرید. میزان پیروی کارمندان از قوانین و دستورالعملها، انجام کارهای ناامن در محل کار و رفتارهای خطرناک با دیگران از جمله مواردی است که باید آنها را مشاهده و ثبت کنید. بر اساس مشاهدات خود، میتوانید برنامههایی برای اصلاح رفتار کارکنان تدوین کنید. به عنوان مثال، میتوانید جزوات HSE را در میان کارمندان منتشر کنید و از آنها بخواهید این جزوه را به خوبی مطالعه کنند.
با استفاده از این ابزارها، میتوانید فرهنگ ایمنی سازمان خود را بررسی کنید و اقدامات لازم برای بهبود آن را انجام دهید.
چگونه میتوان فرهنگ ایمنی قوی ایجاد کرد؟
ایجاد یک فرهنگ ایمنی قوی نیاز به زمان دارد و نمیتوان آن را در یک مدت کوتاه به مردم آموزش داد. برای ایجاد یک فرهنگ ایمنی پایدار در محیط کار، باید اقدامات زیر را انجام داد:
1. ایجاد گرایشهای مثبت در محیط کار
باید فضایی را به وجود آورد که در آن اهمیت ایمنی و بهرهوری از آن برای همه کارکنان به وضوح مشخص باشد.
2. آشنایی کارکنان با مزایای رعایت قوانین ایمنی
باید به کارکنان آموز آشنایی کارکنان با مزایای رعایت قوانین ایمنی: باید به کارکنان آموزش داده شود که رعایت قوانین ایمنی چه مزایایی برای آنها و سازمان دارد. آنها باید درک کنند که ایمنی در کار بهبود عملکرد، کاهش حوادث و صدمات، حفظ سلامتی و افزایش رضایت شغلی منجر میشود.
3. تقویت همکاری و همدلی میان نیروی کار و مدیران
باید فضایی را فراهم کرد که کارکنان با مدیران بتوانند به صورت مؤثر و همکاریای در راستای ایمنی کار همکاری کنند. ارتباط باز و دوسویه بین کارکنان و مدیران باید تقویت شده و مشارکت فعال کارکنان در تصمیمگیریهای مربوط به ایمنی تشویق شود.
4. اهمیت دادن مدیران به فرهنگ ایمنی
مدیران سازمان باید به فرهنگ ایمنی اهمیت بدهند و به اصول و استانداردهای آن متعهد باشند. آنها باید نمونهای قابل تقلید باشند و با رعایت ایمنی در کار، نشان دهند که ایمنی از اهداف مالی و تجاری برتری دارد.
5. ارتباط موثر بین کارکنان و مدیران
باید ارتباط موثر و باز بین کارکنان و مدیران شکل بگیرد. این ارتباط میتواند بهبود پیدا کند تا میزان پیروی از قوانین و رعایت ایمنی در سازمان افزایش یابد. کارکنان باید احساس کنند که صدا و سمع آنها مورد توجه قرار میگیرد و میتوانند مشکلات و نگرانیهای خود را با مدیران به اشتراک بگذارند.
برای مطالعه ادامه مطالب در مورد فرهنگ ایمنی کلیک نمایید.
مطالب مرتبط

ورود کاربران

عضويت سريع

چت باکس
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |

پشتيباني آنلاين

آمار























تبادل لینک هوشمند

خبرنامه
